Programma

17 september - 24 september '23

Anders dan de reizen naar het Noorden, kan je in deze reis de meeste activiteiten zelf ter plaatse kiezen en is de vrijheid voor eigen programma dus groter. De grote lijn van de reis "Portuguese sun & fun" ligt wel vast natuurlijk.

In het kostenplaatje wordt ook duidelijk wat fixed is en wat optioneel is.

De reis start in Lissabon op zaterdag 17 september 2023. 

Tijdens het boeken help ik wel bij het kiezen van de vluchten, zo kan ik ook onmiddellijk jullie transfer naar onze accommodatie regelen.

Iedereen is vrij de levendige stad te ontdekken op eigen manier. We zitten middenin het centrum, dus is alles vrij goed te voet te doen.

's Avonds spreken we af om samen iets te eten en de reis goed in te zetten in de warme, gezellige straatjes van Bairro Alto.

Maandag is citytripping! Iedereen is vrij om op te staan wanneer hij of zij wil en kan er zelf opuit trekken. Culturele uitstapjes, shopping, ...

In de late namiddag spreken we af aan het haventje voor een sunset zeiluitstapje van 4 uur. We zeilen de Taag af om Lissabon eens vanuit een totaal andere hoek te zien.

Eten, drinks, muziek en een dipje in het water bij een klein strandje zijn included. Geen saai boottochtje dus :-).

De check out is dinsdagochtend, maar we kunnen er de bagage laten staan tot we vertrekken naar onze mooie surf villa in Ericeira. Is maar een 45 min rijden van de hoofdstad, dus plenty of time om nog wat te toeristen en pasteis de Belem te eten. Jelle en Justin verwelkomen ons in "Casa Paço D`Ilhas" met een zuiders apéro'tje en heerlijke kookkunsten.

De first morning in de villa start met een heerlijke yoga sessie en een uitgebreid ontbijt. Na de fuel boost, staan er een aantal locals met boards klaar om ons surfles te geven, beginners of gevorderden doesn't matter.

Op het einde van de beachday wacht er een lekkere curry op ons in de villa. Jelle heeft zen hart verloren in India en curry's maken kan hij als geen ander. Een kans dat we niet kunnen laten liggen. 

De donderdag gaan we met diegene die mee willen naar Sintra, een heel mooie oase van prachtige natuur en archtitecturale praaltjes. Je zal er met mij kunnen rotsklimmen en 's avonds hou ik er een apéro op het strand van Cabo da Roca, idyllisch it will be. 

Later in de week hebben we nog een sun set Stand Up Paddle en een MTB ritje tussen de wijngaarden met een echte wine tasting op de menu. Activiteiten zoals kitesurfen, duiken, extra surf, yoga, MTB, SUP, ... kunnen jullie ter plaatse bij boeken aan friendly prijzen. 

De check out is pas op zondag de 24e, dus plenty of time om te genieten.

*dit programma kan wat aangepast worden door onvoorziene omstandigheden, zoals slecht weer of net perfect surfweer. 

Spirit van de trip

Genieten van die zalige Portugese warmte wanneer de winter al zen intrede aan het doen is in België. Het is geen traditionele groepsreis waarbij je super afhankelijk bent van een groep. Je bent super vrij en je bent nergens verplicht toe. Niets moet :-).