Iðunn avonturiers aan het woord..."Noorwegen in de winter is voor mij een bijzondere plek, omdat het sneeuwtapijt een alles-omhullende stilte met zich meebrengt die je niet vaak tegenkomt. De uitgestrekte landschappen in combinatie met de bevroren meren en de complete afwezigheid van menselijke activiteit is een unieke combinatie, waardoor je je af en toe in Siberië in plaats van Noorwegen waant. De mogelijkheid om deze adembenemende landschappen te doorkruisen op tourski's, langlauf ski's of sneeuwschoenen is daarom echt een unieke ervaring!

Ik kan iedereen die op zoek naar unieke landschappen en ervaringen aanraden om de Winter Experience in Noorwegen te doen, het is een reis met de ideale combinatie van avontuur en natuur, in een setting die je niet snel zal vergeten!"

Inti

(Lofoten '21, Sail & Ski '22 & '23, Winter Experience '22, Nordic Ice Skating '23)

"Business traveller, 5-sterren hotels, restaurants ... en dan plots ingeschreven voor een avonturenreis naar Noorwegen. Rugzak, slaapzak, enz. aanschaffen. Kortom alles wat zich buiten mijn comfortzone bevindt. Maar wat een ontdekking! Een week samen leven met mensen die je vooraf niet kende; het gaat als vanzelf want tenslotte zijn we er allemaal met één doel: in een gezellige sfeer volop avontuur beleven in een unieke omgeving.

De fysieke inspanning verplicht je tot volledige geestelijke ontspanning. Als "herboren" terugkomen om er weer volledig tegen aan te kunnen. Een heerlijk gevoel waar ik niet genoeg van krijg en mij nu al 3x naar Noorwegen bracht in de winter. Misschien de zomer eens uitproberen?"

Francis

(Winter Experience '17, '20 & '22)

"In januari organiseerde Idunn Adventure een initiatieles climbing, want ja, we zouden gaan ijsklimmen in Noorwegen. Op deze manier kon ik ook al eens kennismaken met de groep. Dit was een hele leuke namiddag en ik had onmiddellijk een heel positieve vibe bij de groep. Iedereen was sociaal en vriendelijk. Na het klimmen zijn we nog even iets gaan drinken in de buurt, waar we nog wat verder konden socializen.

De eerste dag op de luchthaven was spannend, maar al snel hing de groep goed aaneen. Na de eerste 2 dagen in Oslo zakten we met enkele huurauto's af naar Rjukan, waar we in een karaktervolle hostel sliepen. Ook dit was voor mij een nieuwe ervaring. Doordat iedereen respect had voor elkaar en zijn steentje bijdroeg om elke avond een heerlijke maaltijd te voorzien heb ik toch mijn vooroordelen over het slapen in een hostel moeten herzien. "

Sophie

(Winter Experience '22)

"De landschappen, het gezelschap, de ongerepte natuur... ingredienten van een onvergetelijke reis helemaal weg van alles. Een week lang was "Framstig" onze eigen drijvende berghut, een uitvalsbasis doordrenkt van gastvrijheid en avontuur. Op de tourski's omhoog door het machtige afwisselende landschap met de mooiste uitzichten, aangedreven door bijzonder smakelijke huisgemaakte "power balls" (energy bars). Dan de verse afdaling terug naar de boot, wat een traktatie. Vervolgens skikleding uit, zeilpak aan, zeilen hijsen en op naar de volgende plek!

Voor mij draaide deze reis om meer dan alleen het touren en varen door de prachtige ruige Noorse natuur. Soep maken van zelf gevangen vis (mijn eerste ooit)! Oplichtende algen als het water beroerd wordt (hoe plassen 'magisch' wordt). Vanaf de eerste tot en met de laatste minuut heb je het gevoel weg van alles en iedereen te zijn, genieten is hier niet moeilijk. Nu ik er over schrijf heb ik gelijk zin om weer te gaan!"

Jeroen

(Sail & Ski '22)

"Heel vroeg in de ochtend stalden we onze gemotoriseerde paarden aan de voet van de Gaustatoppen. Onze gear: ijsbijlen, crampons en een thermos met warme thee. Ons doel: de toren bovenaan de berg die vaag glimde in het maanlicht. De tocht was stevig, en de felle wind onze grootste vijand. De limieten van hoe lang een thermos je thee kan warm houden werden getest. 'Ijsthee is ook lekker', denk je terwijl je je stijgijzers in de bergflank boort. Weer een stap dichter bij het doel. De prachtige zonsopgang die in een rode gloed de bergplateau onthulde maakte elke stap de moeite waard, en de laatste honderd meters naar de absolute top van de berg gaf je een episch uitzicht en gevoel waarvan zelfs de beste avonturenfilms een puntje aan kunnen zuigen. De beloning: het gevoel van overwinning op het moment dat je je sneeuwboots stevig plaatst op het hoogste punt van Noorwegen in de zichtbare omgeving. En een heerlijk warme hjertevafler, uiteraard. En dit is slechts 1 voormiddag uit het onvergetelijke avontuur dat de Idunn Winter Experience was. De review: 10/10, een echte aanrader!"

Tom

(Winter Experience '23)

"Wat een ervaring. Zoveel verwacht, maar nog zoveel meer meegemaakt. Niet alleen werd alles tot in de puntjes georganiseerd, de ervaringen die we in groep hebben gedeeld waren er die ik zelf nooit had kunnen denken ooit te doen.

De groepsfeer was fantastisch, de activiteiten onvergetelijk en de locatie adembenemend. De perfecte balans tussen georganiseerde activiteiten, rust & vrijheid.

In elk geval, de meest onvergetelijke reis die ik zelf heb meegemaakt. Ik zou het iedereen aanraden en meer!

Één tip: geniet er ten volle van want het is zo voorbij 😊

Så bestill nå raskt, ingen tvil!"

Maaike

(Winter Experience '22)

"Een dag op de sail & ski zag er typisch als volgt uit: aanmeren op een afgelegen plek, met de toerskis door een ongerept sneeuwlandschap naar de top, een machtig en weids uitzicht over de Noorse fjorden, en dan naar beneden knallen, via zalige flanken en zigzag door het bos. Tussendoor werden we goed gesoigneerd op de Framstig, ons gezellige houten zeilschip. Het was een ongelooflijke en intense ervaring, eventjes helemaal weg van de wereld, een avontuur om nooit te vergeten."

Toon

(Sail & Ski '22, Winter Experience '23)

"Wat een avontuur was de Winter Experience van Idunn! We zijn nog steeds aan het bekomen :D Elke dag een andere activiteit, heel toegankelijk, super begeleiding, kortom altijd wel iets te doen en toch met de nodige vrijheid.

Zweten, diep gaan, ontspannen en vooral genieten van alles wat Noorwegen te bieden heeft in de winter.

Alles was tot in de details geregeld. We hadden fantastische reisbegeleiders en gidsen en die hebben ons een onvergetelijke reis bezorgd. Je ziet dingen van het land dat je als gewone toerist volledig zou ontgaan. Idunn is een fantastische organisatie en we gaan zeker en vast terug met hen op reis."

Simon & Rozy

(Winter Experience '23)

"Als laatste activiteit op de planning van de Winter Experience stond tourski. Het was de kers op de taart van een onvergetelijke reis! Met een groepje, begeleid door de ervaren gids Rasmus, zijn we samen de berg opgestapt. De zware inspanning werd beloond met een prachtig uitzicht over het idyllische Noorse sneeuwlandschap. Daarna vlogen we van de berg en kwamen we al slalommend tussen de bomen terug naar beneden. Wat een avontuur!"

Julie

(Winter Experience '22)

"Als ik terug denk aan de Winter Experience 2022, dan denk ik direct terug aan een machtig, onvergetelijk avontuur, waar ik nieuwe uitdagingen ben aangegaan en mijn eigen grenzen heb verlegd. Een mooie mix tussen het ontdekken van de prachtige Noorse natuur en de daarbijhorende winteractiviteiten. Dit allen samen met 20, stuk voor stuk, unieke mensen, die dit avontuur compleet maakte.

Mijn deur naar meer avontuur is bij deze alvast geopend. Ik verlang al naar het volgende avontuur met Idunn!"

Lotte

(Winter Experience '22, Sail & Ski '23)

"Olso, de eerste stop van de Winter Experience en meteen eentje om in te kaderen! De stad is een evenwichtige mix tussen klassieke en hypermoderne architectuur, uitgestrekte parken, en een prachtig uitzicht over de haven. Ideaal voor een afwisselende stadswandeling om de stad en haar geschiedenis te ontdekken. 

De laatste avondzon hebben we meegepikt op het dak van het operagebouw, waar we van een adembenemend uitzicht genoten. Ook de zonsopgang hebben we op een unieke manier beleefd: eerst goed zweten in een drijvende sauna om daarna in het ijskoude water van de fjord te springen. Wat een ervaring!"

Anabel

(Winter Experience '22)

"Dit was een onvergetelijk avontuur in Noorwegen met elke dag wel een nieuwe 'eerste keer'. Van ijsklimmen tot tourskiën tot snowholing tot een husky tocht en nog zo veel allemaal fantastische nieuwe ervaringen. 

Het ijsklimmen specifiek was een unieke ervaring waarbij het heerlijk genieten was in het zonnetje tijdens 'bloc' wanneer de armen even moesten rusten. Bij de laatste klim was ik zelfs één van mijn ijsbijlen verloren en ben ik toch nog boven geraakt met maar één bijl! Mijn grenzen verlegd maar vooral ook goed gelachen. Ik raad de Winter Experience iedereen aan!"

Eline

(Winter Experience '22)

"Onze gids Rasmus (een schat van een mens met een heerlijke lach!), heeft ons de hele week bijgestaan om iedereen een fantastisch sneeuwavontuur te bezorgen. Na de duidelijke uitleg en handige tips&tricks zijn we gerustgesteld en lijken alle activiteiten plots een piece of cake. Hij schiet onmiddellijk te hulp en geeft advies als het wat té uitdagend blijkt te zijn. 

Iedere dag hebben we de schoonheid van Noorwegen op een andere manier ontdekt. Een super ervaring! Ik ben absoluut geen wintermens maar zou voor dit winteravontuur de ongerepte sneeuwlandschappen toch nog eens trotseren."

Isabelle

(Winter Experience '22)

"Het moment dat Maaike me vroeg of ik dit zou willen doen, zei ik volmondig JA. Ik wist gewoon dat een dergelijk avontuur in Noorwegen, gewoonweg fantastisch zou zijn. Nieuwe mensen leren kennen, activiteiten doen die je maar weinige keren kan doen in uw leven, de schoonheid van de scandinavische natuur verkennen én vooral uw grenzen verleggen. Het is en blijft een uitdaging, maar ikzelf, met toen een zeer slechte fysiek, heb er geen seconde spijt van gehad. Het is voor iedereen zeer doenbaar en elke activiteit is onderverdeeld naar niveau en eigen kunnen.

Kortom; een ongelofelijk mooie ervaring die ik nooit ga vergeten. Van A-Z perfect georganiseerd, en de begeleiding is fantastisch! Een avontuur die ik iedereen zou aanraden."

Matice

(Winter Experience '22)

"De Winter Experience heeft mij wel geleerd om grenzen te verleggen, sowieso! Het is een fantastische manier om mensen te ontmoeten, uzelf te ontmoeten en Noorwegen op een unieke manier te leren kennen."

Ruben

(Winter Experience '23)

"Een groep vreemden veranderde al snel in een hechte groep vrienden waarbij het onbekende Noorwegen de waanzinnigste bestemming werd die we tot nu toe heb mogen ontdekken. De locatie, activiteiten, het weer, en de ervaringen overstegen alle verwachtingen. Deze once in a lifetime experience stelde alles behalve teleur, we kunnen niet wachten op onze volgende reis met Idunn. Hun authenticiteit, passie en goede voeling met de groep zijn een garantie en geven het nodige comfort op deze zotte maar haalbare reis voor iedere avonturier. Laat je (eventuele) angst voor dit avontuur je dus zeker niet tegenhouden!"

Mathi & Demi

(Winter Experience '23)

"Een nacht doorbrengen in een zelfgemaakte sneeuwgrot? Check! Bergen beklimmen op ski's, crampons, sneeuwraketten of eerder met een ijsbijl? Check, check, check, check! Oneindig wegdromen in het wondermooie Noorse sneeuwlandschap? Dubbel check! Dit alles samen maak je mee in het gezelschap van een fantastische groep medeavonturiers. Winter Experience 2023, een zeer bijzondere reis waar ik nog lang van zal nagenieten en navertellen. Wat een machtige ervaring! Smaakt naar meer!"

Ellen

(Winter Experience '23)

"Ik kwam voor het ijsklimmen en de huskysledetocht, maar dat was maar een klein deeltje van wat de reis in petto had. De Noorse natuur, de zalige landschappen, fantastische begeleiders, de toffe groep en gezellige hostel maakten het af. Een onvergetelijk en grensverleggend avontuur, dat mijn ogen geopend heeft voor zoveel meer dan wat de gebruikelijke winterreis te bieden heeft."

Pieter Jan

(Winter Experience '23)